( MENGAPA MEREKA BERSIKAP DEMIKIAN? ) DAN MENGAPA MEREKA TIDAK MELIHAT ( DENGAN HATI MEREKA ) BAHAWA ALLAH MEMEWAHKAN REZEKI BAGI SESIAPA YANG DIKEHENDAKI-NYA ( SEBAGAI CUBAAN ORANG ITU BERSYUKUR ATAU SEBALIKNYA ), DAN DIA JUGA YANG MENYEMPITKANNYA ( SEBAGAI UJIAN SAMADA DITERIMA DENGAN SABAR ATAU TIDAK ) SESUNGGUHNYA HAL YANG DEMIKIAN ITU MENGANDUNGI KETERANGAN-KETERANGAN ( YANG MEMBUKTIKAN KEKUASAAN ALLAH SWT ) BAGI ORANG-ORANG YANG BERIMAN.

AND REMEMBER! YOUR LORD COUSED TO BE DECLARED (PUBLICLY):
"IF YOU ARE GRATEFUL, I WILL ADD MORE (FAVOURS) UNTO YOU BUT IF YOU SHOW INGRATITUDE, TRULY MY PUNISHMENT IS TERRRIBLE INDEED."
--- SURAH IBRAHIM : 7 ---

Monday, June 17, 2013

LADIESFOTO: Rumah Titian Kaseh, Titiwangsa

Assalammualaikum wth...

Semalam 16hb Jun 2013, team kami, Ladiesfoto ada buat program di Rumah Titian Kaseh (RTK), Taman Titiwangsa, KL.

Secara individu, apa yang sy dapat kat sana, memang sesuatu yang bernilai, mungkin sebab sebelum ni saya tak pernah berkesempatan join program-program charity macam ni. 

RTK ni campur-campur, kanak-kanak ada, warga emas ada, OKU pon ada tapi majoriti adalah kanak-kanak iaitu seramai 86 orang kalau saya tak silap info.

Kalau anda ada kelapangan, boleh ler tgk ktorg punye foto-foto bts di RTK. 

Klik gamba untuk view keseluruhan foto dalam album.


Personally...saya jatuh kasih dengan adik kat bawah ni. Cara dia bertutur, cara dia panggil kita dan mata dia.
Kalau nak kata jatuh hati pon boleh lah...



Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam program ini dan paling utama skali, terima kasih yang tak terhingga kepada org kuat kami, kak huda jamal yang for sure dah berpenat lelah demi menyempurnakan program charity ini, hanya Tuhan yang dapat membalas. ^^

13 comments:

PeRdU cINta said...

redup matamu membuat siapa sahaja yang memandang hati terasa sedingin salju..

Mardeeya said...

tersentuh tengok adik comeyy tu :'D btw , gud job kak

Seri said...

kesian juga mereka ni...kecik2 dah kehilangan kasihsayang ibubapa...

Wirda Amir said...

Assalamualaikum anis..
Mesti sebakkan..???

Miss Xyz said...

Mata budak kecik tu seolah olah ada cahayaa.. ;)

ANNA MARIANA said...

comel sangat tengok adik kat atas ni..

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Terbaek awak...wan suka perkara2 mcm ni juga. Kdg2 bg kita jadik lebih kuat. Anyway, as usual, ur touch in photography is very impressive.

ANISRAHIM said...

PeRdU cINta:
Dgn adik ni je yg sy rasa sgt2 tersentuh, mungkin sbb dia byk kali bckp ngan sy kot :)

Mardeeya:
TQ Mardeeya :)

Seri:
Ada juga kanak2 yg stay situ sama2 dgn ibu dorg, bukan semua kat situ xde mak ayah :)

Wirda Amir:
Waalaikummussalam. Sebak sbb dorg x dpt apa yg sy dpt rasa time umo sebaya dgn adik2 ni. tp tgk dorg, suka, sbb ramai kawan :)

Miss Xyz:
trueeee! itu yg buat jatuh hati tu hehe

ANNA MARIANA:
Comel dan manis :)

Mohd Ridzwan Abdullah:
Alhamdulillah tq tp gmbr dlm album tu semua dr gabungan koleksi kami bersama :)

Cik Yaya said...

cntik sume pic2.. =)
rumah titian kash tu..mcm penh dgr sblm ni..heee

cik natasya (: said...

Kak anis snap memang cantik . Suka tengok :)

nik ros said...

akak yg tgk gambar pun blh jatuh hati.apa lagi org yg jumpa dan bercakap dengan dia kan :)

hudajamal said...

alhamdulillah.. terima kasih jgk pd Anis & semua Ladiesfoto members team & support team yg turun padang utk menyempurnakan charity ini. Moga ada balasan yg baik utk kita smua nnt, insha Allah..

Anonymous said...

Dear Mr/Mrs,

Let me first introduce myself, my name is Aqilah Yaacob. I am working with People Giving (registered charity Ngo). You can find us at http://www.peoplegiving.org/second-chance

People Giving would like to invite you to participate in this amazing program.
This program is to help under-privileged female.
Everything about this program is being sponsored by People Giving and Le Meridien Kuala Lumpur.
Appreciate if you could reply back to us later by next week for selection process.

The details about this program are being provided below:

"SECOND CHANCE" PROGRAM

There is a saying “ Instead of giving him a fish, teach him how to fish”.

This is the motto of the “SECOND CHANCE” program, a caring collaboration project between PeopleGiving and Le Meridien Kuala Lumpur.
In many cases, a chance is what is needed to change a life of a person.
This is especially true for the under-privileged group, who are striving for a chance to improve their general livelihood and to end the poverty cycle of the family.


SECOND CHANCE is also to help those who missed the chance of gaining higher education to end the poverty cycle.
"The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes."
Here, candidates are given a golden opportunity of gaining a skill-set to earn a living.
This program is no ordinary skill-set training course. Participants would have the advantage of having trained by a 5-star renowned hotel management.


What?

SECOND CHANCE is a program created jointly with Le Meridien Kuala Lumpur,
with an aim to provide under-privileged groups to gain skill set of training in the hotel within the 6 months training program.
During this period, accommodation, meals, insurance, and allowance will be provided.
Candidates with good performance will be offered permanent job opportunities in Le Meridien Kuala Lumpur once they completed the program.

"There is a light at the end of every tunnel"


Who?

This program is only for the under-privileged group, aged between 18 and 25 from the category below. For the first pilot program, we are recruiting only female candidates.

- Single parent
- Orang Asli
- Orphans
- Low Income group (Household income less than RM2,000)

When?

The program will commence from January 2014 until June 2014 for a period of 6 months. Application submission for this program will close in December 2013.


How?

To submit your application, please write-in with your personal details and background to support@peoplegiving.org

For more enquiries, please contact us @ 03-23301740


Thank you.

Best Regards,


Aqilah Yaacob
Manager
Mobile : 018-269 0601
Email : aqilah.yaacob@peoplegiving.org

Address :
Unit 3A-01, Floor 3A, Menara Manulife,
6 Jalan Gelenggang, Damansara Heights
50490 Kuala Lumpur, Malaysia.
Fax : 03-20110623
Web : www.peoplegiving.org

Joyful Feeling. Joyful Giving.









Post a Comment