( MENGAPA MEREKA BERSIKAP DEMIKIAN? ) DAN MENGAPA MEREKA TIDAK MELIHAT ( DENGAN HATI MEREKA ) BAHAWA ALLAH MEMEWAHKAN REZEKI BAGI SESIAPA YANG DIKEHENDAKI-NYA ( SEBAGAI CUBAAN ORANG ITU BERSYUKUR ATAU SEBALIKNYA ), DAN DIA JUGA YANG MENYEMPITKANNYA ( SEBAGAI UJIAN SAMADA DITERIMA DENGAN SABAR ATAU TIDAK ) SESUNGGUHNYA HAL YANG DEMIKIAN ITU MENGANDUNGI KETERANGAN-KETERANGAN ( YANG MEMBUKTIKAN KEKUASAAN ALLAH SWT ) BAGI ORANG-ORANG YANG BERIMAN.

AND REMEMBER! YOUR LORD COUSED TO BE DECLARED (PUBLICLY):
"IF YOU ARE GRATEFUL, I WILL ADD MORE (FAVOURS) UNTO YOU BUT IF YOU SHOW INGRATITUDE, TRULY MY PUNISHMENT IS TERRRIBLE INDEED."
--- SURAH IBRAHIM : 7 ---

Saturday, March 2, 2013

LEPAR HILIR: Express and Fresh: Panorama and Goodies

Assalammualaikum wth...

Happy weekend frens! May Allah swt bless all of us.

As i said, this is an express entry. Yezza! its fresh from the oven. Today job at Felda Lepar Hilir Jalan Gambang. 
Excited sebab langit biru :)





Goodies for today, I got 4 bunga telur bear! Yasin about 5 pc! and 1 plastic bag *BESAR PUNYA* boxs, am not sure how much the boxs inside feeeuww terbaik la mak cik! ^^V




and its raining when we left for outdoor but still Allah make things easier for us. Alhamdulillah. 


26 comments:

nik ros said...

jeles sgt.gambar2 semua cantik.teringin nak blaja snap pic cantik gini

tentang takut tu..sis dulu pun fikir mcm tu. tapi buat apa nak takut kalau kita di jln yg benar kan. Allah pasti tunjuk jln. InsyaAllah kan :)

Shazwani Othman said...

setiap gambar ada yang ceritanya. am I right kak anis? ;)

Mystic Angel said...

pic last tu sgt cute..i like..hehehe

Cik Yaya said...

wahh beshnyer...
pic smua cntik2..jelas dan terang..hehe

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Nice photoshoot...

sabella mohamad said...

comel gila bunga telur bear tu ! jarang org buat cantu kan ? hihi

MaMaRey said...

comel la pic yg last tu..:)

Cik Zara said...

masyallah. cantiknya pic pemandangan yang atas tu anis.. dulu zara ada prnah baca sket2 pasal photography ni klo nak amik gmbar landaskap kene simetri kiri kanan atas bawah.. baru nampak cantik dan natural. kan?.. hehe.. zara pun ade patung orng yang macam tu tapi tak sama sbab zara punya harimau. bestfriend kasi mase birthday 2 thun lepas. die boleh bgerak kan kalo kite tolak dari bawah?..hehe

ANNA MARIANA said...

seronoknya.. nampak meriah sangat...

Cik Syida said...

suka sangat picture yang last tu. cantik sangat.. pandai anis snap :)

deqjamucuxx said...

pic las menawan.....

Suhana Salihuddin said...

shanteknye..sy obses ngn awan...hehe

shuhada aziz said...

suka datang and tengok2 gmbar2 kt sini.. cantik :)

Anonymous said...

nie majlis saya..thanks anis..hepi dpat bkerjasama

NARDtheNERD said...

err banyak nye dapat bunga telur teddy bear. :)

Lieya VoN JaY said...

anis cantik lah anis :) gud job!

Rabin Ban said...

LOL! That was really funny! YcDress and DressesForBest

Lyana's Page said...

cantiknya gambar2 tu.. ajar yana amik gmbr cantik2 mcm tu please..huhu... suka tgk gmbr awan tu.. :)

ANISRAHIM said...

Kak Nik Ros:
Time ada mood sonok la shoot, time xde mood, hehe camera pon malas nk pegang :)

Shazwani Othman:
Absolutely =D

Mystic Angel: Cik Syida : Mohd Ridzwan Abdullah: Cik Yaya: MaMaRey: ANNA MARIANA: deqjamucuxx: Lieya VoN JaY:
Alhamdulillah, TQ guys. Sonok dpt msk kampung, family pengantin pon baik sgt! =)

sabella mohamad: NARDtheNERD:
Ini first time I dapat bunga telur bear. Memang rare but interesting. Semua org suka benda cantik kan? hehe

Cik Zara:
ALhamdulillah masih diberi kesempatan, anis mmg suka panorama dan scenery Zara. Hehe betul la tu ilmu zara dapat, cuma mungkin sbb anis dh biasa, anis shoot ikut kehendak dan tgk pd sedap mata anis =) And...yang patung tu, maybe kot, anis x sure hehe sebab ni anis tompang kawan pengantin, dia tlg drive ke lokasi outdoor =)

shuhada aziz:
TQ darling! Jemput dtg selalu =)

Suhana Salihuddin: Lyana's Page:
Same here! sy pon sgt suka awan =D

Rabin Ban:
There is nothing funny here Rabin :)

Anonymous aka Kak Zue:
Thanks for this visit kak. ALhamdulillah happy jgk dpt bkerjasama dgn akak =)

fatin aziz said...

pandainya amek gambar.. teringin nak amek gmbar cntik2 tapi tak pndai. guna dslr pun untuk tngkap2 gmbar je. tak pandai nak edit..hehe

nik ros said...

adikkk...moga cepat sembuh yea.
jangan runsing2 tau. jgn fikir byk sgt.
kdg2 ada benda dan perkara kita dan cuba selesaikan sebaik mungkin tapi still tak dapat nak selesaikan .so kita kena mohon doa pada Allah.sebab dia jea sebaik2 pertolongan.

moga Allah permudahkan segalanya yea.

Azwa Mislan said...

lawanya!!! <3

laskar pelangi said...

tenang mata melihatnya.indah sungguh ciptaanNya :)

ANISRAHIM said...

Fatin Aziz:
Alhamdulillah. Kalu gambar dh lawa, xyah edit pon xpe :)

kak nik ros:
Amin amin amin. Terima kasih Kak Ros, alhamdulillah suka bila boleh sibukkan diri dgn kerja2, so mana2 bende remeh yg x diingini tu akan jauh dr fikiran, tp kalau xde keje, ahaa mule la dia mencelah :)

Azwa Mislan: laskar pelangi:
Alhamdulillah. TQ =)

Nurul Aini said...

CANTIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK...................hehe..lepar hilir ye kak..cantiklah gambar yang akak ambil.

Maria Menado~ said...

cantik awan... hehe... and cantik gambar.. terpesona tengok alam.... pandai la anis ambil gambar.. lepar hilir.. tau tau.. hehe.

Post a Comment